Ondernemersadvies (Dibevo-Desk)

Een bedrijf runnen in de huisdierenbranche. Mooier kan haast niet! Maar zoals elke ondernemer heb je ongetwijfeld gemerkt dat er meer bij komt kijken dan je in eerste instantie dacht. Of je nu net start of al een aantal jaren meedraait, er komt vast een moment dat je denkt: kan ik mijn bedrijf nog beter laten draaien? En kan iemand mij daarbij helpen? Of het nu een geval is van 'nú meteen' of de wat langere termijn, het antwoord is doodgewoon ja! Hoe? Gewoon Dibevo bellen!

En dan maakt het écht niet uit of je een dierenspeciaalzaak runt, een dierenpension bezit, fabrikant of groothandelaar bent; je kunt allemaal te maken krijgen met bijvoorbeeld een te hoge WOZ waarde, een medewerker in de ziektewet, controle van de NVWA, spookfacturen en ga zo maar door. Allemaal zaken die je, als je niets doet, zomaar veel geld kunnen kosten.

Gratis advies voor leden

Gelukkig hoef je als Dibevo-lid het wiel echt niet zelf uit te vinden. Want vragen waar jij voor het eerst tegenaan loopt, hebben wij vast al vaker voorbij zien komen. Heel veel antwoorden krijg je als lid gratis.

En met succes. Want Dibevo heeft niet alleen al heel veel individuele ondernemersproblemen opgelost, maar heeft ook veel invloed op de politieke besluitvorming en een belangrijke stem in veel overlegorganen. En daar heeft élke ondernemer profijt van. Bovendien peilt Dibevo voortdurend de ‘stand van de branche’. Kortom: Dibevo kent als geen ander het klappen van de zweep. En als bijkomend voordeel: Dibevo is in staat om deuren te openen die voor de individuele ondernemer dikwijls gesloten blijven.

Want ga maar na, hoeveel invloed heb je als individuele ondernemer bij de overheid, zoals de NVWA? Bijvoorbeeld voor de veterinaire certificaten, etikettering of wijzigingen in de wet. Dibevo heeft korte lijnen met deze organisaties om wijzigingen werkbaar te maken én te houden voor jou als ondernemer. Of wat dacht je van onze algemene voorwaarden. Zo’n document is onbetaalbaar, want gebruik ervan voorkomt voor jou hoge proceskosten en biedt gratis een juridische helpdesk. Of je kunt meeliften op de naamsbekendheid van Dibevo door ons logo gratis te downloaden. Dat en meer zit inbegrepen in het lidmaatschap.

Gespecialiseerd advies

Toch merken we dat buiten de gratis bij het lidmaatschap behorende voordelen soms net meer behoefte is aan diepere individuele hulp. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in de loop der jaren je betrouwbare personeelslid toch niet zo betrouwbaar is, je leverancier niet meer levert, terwijl jij voor een vermogen hebt geïnvesteerd of dat je wilt stoppen met je bedrijf en deze te koop aan wilt bieden.

Deze veranderingen zijn van invloed op je bedrijf en vaak te ingewikkeld en veelomvattend om zelf op te lossen. Onze dienstverlening gaat dan verder dan alleen gratis advies, zoals het opstellen van brieven of telefonisch contact. Als de vraag en de situatie zich voordoet, zal een medewerker van Dibevo letterlijk meegaan in het proces waar je inzit. Zodat jij geen tijd verliest en snel verder kunt met de opbouw van je mooie onderneming.

Ervaringsdeskundige

Het is dan de vraag, probeer ik in zo’n geval mijn probleem zelf op te lossen of leg ik het neer bij een ervaringsdeskundige? Natuurlijk kost dat laatste iets. Maar jouw eigen tijd kost ook geld en je doet – als niet ervaringsdeskundige – veel langer over de oplossing van het probleem terwijl je in die zelfde tijd met verkoop of met iets anders nuttigs bezig had kunnen zijn. Dus is zelf doen handig? Nee, heel zeker niet!

Een paar voorbeelden uit de praktijk: ‘ik heb morgen een gesprek met een medewerker die ik ontslag heb aangezegd en nu begin ik toch te twijfelen of ik het wel goed heb gedaan want ik heb een brief van een vakbond gekregen, willen jullie mij bijstaan?’. Of ‘er staat een zending met goederen die tegengehouden wordt door de douane omdat er iets mis zou zijn met de papieren, willen jullie contact opnemen?’. Maar ook, ‘ik moet voor een nieuw te vestigen dierenpension een van de gemeente ontvangen berg aanvraagformulieren krijgen, kunnen jullie dat voor mij regelen?’

Hoe werkt het?

Heb je dus een vraag of een kwestie waar je het advies van een professional goed bij kunt gebruiken, neem dan contact met Dibevo op. Wij staan je graag te woord. Dit eerste gesprek zorgt ervoor dat we je vraag helder krijgen, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van het werk dat je vraag met zich meebrengt. Voor leden bekijken we of het advies onder het lidmaatschap valt.

Uit ervaring weten wij dat dit laatste vaak het geval is. Blijkt dat er toch net wat extra stappen nodig zijn, dan vragen we daar een vergoeding voor. Van de kosten die we inschatten voor het werk dat we gaan doen voor jou, ontvang je een offerte. Van daaruit maak je een eigen keus (zoals een ondernemer dat natuurlijk gewend is) of je gebruik maakt van de dienst van Dibevo of niet.

Wat kost het?

Het eerstelijnsadvies voor leden blijft gewoon gratis. Daar betaal je immers je contributie voor. Blijkt dat er net wat extra stappen nodig zijn, dan vragen we daar een geringe vergoeding voor: € 95,- per uur (ex btw). Voor niet-leden rekenen wij € 125,- (ex btw).

Wat is het? Wat kost het?
Eerstelijnsadvies leden Gratis
Extra advies leden € 95,- / uur (ex btw)
Advies niet-leden € 125,- / uur (ex btw)

Het Dibevo-team staat voor je klaar!