Dibevo-team

Dibevo is een organisatie met korte lijnen en échte mensen. Daarnaast ondersteunt Dibevo ook andere huisdierorganisaties, zoals de Algemene Belangenvereniging voor het Huisdier­toiletteer­bedrijf (ABHB), Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) en Ornamental Fish International (OFI). Maar wie zijn nu die mensen dit allemaal doen? We stellen hen graag aan je voor.


Joost de Jongh


Joost de Jongh

voorzitter

Joost is al meer dan 27 jaar de rots in de branding van Dibevo. Knappe jongen die hem van zijn stuk (en plek) krijgt en hij vervult zijn voorzittersrol nog altijd met dezelfde energieke souplesse als in zijn begindagen. Of zoals iemand het pas nog treffend omschreef: ‘Joost de Jongh; fris en fruitig, pas gesteven en gestreken, uitgerust, alert en jaloersmakend vertrouwenwekkend.’ Niet verwonderlijk dus dat hij als geen ander alle hoeken, gaten en emoties van de branche kent en snel het verband ziet tussen actuele ontwikkelingen. En als een kwestie hopeloos moeilijk dreigt te worden, dan is het Joost die lucht in de zaak brengt met de woorden ‘Moet je horen; het is eigenlijk heel simpel’. En weet je wat: dat is het daarna ook!

 


 

Mieke Pape
Mieke Pape

secretaresse

Mieke is het eerste aanspreekpunt van Dibevo. Of het nu is als je belt of uit de lift stapt: je hoort of ziet Mieke als eerste. En dat is bepaald geen straf kunnen wij je melden, want Mieke heeft de woorden gastvrijheid en zorgzaamheid zo’n beetje uitgevonden. Het zal je niet verbazen dat ze ook het type is dat de zorg voor een verloren kat of hond op zich neemt. En als je dat weet, dan snap je ook meteen waarom zij het Dierbaar-keurmerk onder haar hoede heeft. Soms zijn dingen zo logisch! Ondertussen plant en regelt Mieke afspraken en vergaderingen in de agenda’s van Dibevo-medewerkers, en stelt verslagen van vergaderingen samen, inclusief een actiepuntenlijst. En reken maar dat ze die lijsten strak in de gaten houdt!

 


 

Henk van Houwelingen
Henk van Houwelingen

secretaris

“Ik ben blij dat ik eindelijk Henk van Houwelingen heb ontmoet”, schreef een vakbeursbezoeker in de afsluitende enquête. En dat is veelzeggend. Inmiddels heeft een flink aantal leden kennisgemaakt met Henks hulpvaardige handelen bij lastige problemen. Soms kunnen de emoties hoog oplopen, en Henk begrijpt dat als ondernemerszoon helemaal. Dat begrip en zijn stappenplan om eruit te komen, is de reden dat veel leden met Henk ‘weglopen’ zoals dat heet. Behalve dat hij leden adviseert, heeft Henk een vaste plaats in veel stuurgroepen en overlegorganen en het is niet toevallig dat hij daarvoor vaak in Den Haag of Brussel te vinden is. Zijn gesprekspartners weten inmiddels dat hij niet met alles genoegen neemt en zich al helemaal niet gek laat maken: het belang van Dibevo-leden staat immers altijd voorop.

 


 

Janny Freriks
Janny Freriks

manager projecten en verenigingsbureau

Aan een half woord genoeg hebben. Die uitdrukking hoor je vaak, maar op Janny is hij exact van toepassing. Ze heeft – misschien wel mede dankzij haar ervaring in horeca-management – een feilloze antenne voor non-verbale en onderhuidse signalen. En het mooie is dat ze die niet voor kennisgeving aanneemt, maar er gelijk naar handelt. Alleen in een heldere lucht kun je goed werken, vindt Janny en geef haar eens ongelijk. Janny zorgt ervoor dat de interne organisatie van het verenigingsbureau op rolletjes loopt en heeft daarnaast de organisatie van ons jaarlijkse megaproject: de Dibevo-Vakbeurs/Dibevo University onder haar hoede. Een kluif die mensen weleens wat onderschatten. Daarnaast organiseert ze de Dibevo-kennisdagen, -trainingen, -themabijeenkomsten en workshops, begeleidt ze samen met Alex bedrijven die advertenties willen plaatsen in het Dibevo-Vakblad.

 


 

Gerrit Hofstra
Gerrit Hofstra

adjunct-secretaris wet- en regelgeving levende dieren en planten

Iemand die overal een antwoord op weet, wordt vaak een ‘lopende encyclopedie’ genoemd. Stel dat je zo iemand kent, dan kunnen we je nu al melden dat zijn/haar kennis in het niet valt bij ‘onze’ Gerrit Hofstra. Wij hebben wel een idee hoe dat komt: terwijl veel mensen hun tijd verdoen voor de tv, spijkert Gerrit zijn kennis bij met online of offline vakliteratuur. Hij kan ook geen tv kijken want hij heeft er simpelweg geen! Misschien is dat wel een van de redenen dat hij zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een expert op het gebied van reptielen, amfibieën, (exotische) zoogdieren, vissen en vogels. Met al zijn parate kennis over dieren en wet- en regelgeving is hij de man bij uitstek om leden bij te staan met import- en exportvragen en Dibevo te vertegenwoordigen in Den Haag en Brussel.

 


 

Janine Verschure
Janine Verschure

redacteur Dibevo-Vakblad

Janine is degene van het Dibevo-team die misschien wel het meeste van de branche ziet. Logisch, want ze maakt veel reportages en interviews voor het Dibevo-Vakblad. Ze reist met auto (of motor!) naar welke windstreek dan ook om verslag te doen van een bijzondere onderneming of gebeurtenis. Geen wonder ook dat mensen haar graag zien verschijnen en nee, dat is niet alleen om haar mooie lokken want Janine verstaat de kunst om van elk onderwerp een leuk en lekker lezend verhaal te maken. Stiekem zijn we grote fan van haar korte en vaak humoristische stukjes die ze over de vakbeurs schrijft. We zeggen weleens gekscherend: ‘Janine kan zelfs van vijf woorden en een hondendrol nog iets leuks maken.’ En dan maakt ze ook nog zelf alle foto’s. Echt een vakvrouw dus, die Janine.

 


 

Petra van den Enden
Petra van den Enden

administrateur

Als je aan financiën en cijfers denkt, dan heb je niet meteen het beeld van een swingend persoon voor je, maar hoe anders is dat bij Petra! Ze zingt in twee koren en we kunnen je vertellen dat ze bij het opstellen van controles, rapportages, belastingaangiften, begrotingen en wat al niet meer ook vaak zachtjes met de muziek mee neuriet. En dat doet ze net zo loepzuiver als de financiën die ze onder haar beheer heeft. Het gaat immers om ledengeld nietwaar, dus ze wil gewoon dat alles exact tot op twee cijfers achter de komma klopt. Want Petra mag dan de vriendelijkheid zelf zijn, als het om financiën gaat moet je niet de boot met haar aanmaken: dingen die niet kloppen, moeten worden rechtgezet. En wel zo snel mogelijk!

 


 

Yvonne Roos
Yvonne Roos

administratief medewerkster

Als er één taak is die bij een brancheorganisatie schromelijk wordt onderschat, dan is dat wel het beheer van de ledenadministratie. Vroeger ging er een briefje naar één contactpersoon, nu is er een woud van lijsten en contactpersonen nodig om iedereen zowel online als offline te bereiken. Kijk, en daar hebben wij gelukkig Yvonne voor die altijd de bomen door het bos blijft zien en tussendoor ook nog grappig is ook! Naast het beheer van de ledenadministratie beantwoordt Yvonne telefonische vragen van leden, fungeert ze als financiële rechterhand van Petra en draait diezelfde hand niet om voor welke administratieve taak dan ook. Yvonne is er zo een waarvan mensen zeggen: ‘die kun je erbij hebben!’

 


 

Karin Bosman


Karin Bosman

medewerker ledencommunicatie & media

Als je de Dibevo-nieuwsbrieven en social-mediakanalen een beetje in de gaten hebt gehouden, weet je dondersgoed wie Karin Bosman is. Voor wie nu in het duister tast: Karin is onze vlogger! Want als iets hip, hot & happening is, dan is het de bedrijfsvideo met een persoonlijke touch. En je hoeft Karin maar één keer gezien of ontmoet te hebben om te snappen dat die taak op haar lijf is geschreven. Nu moeten we haar alleen nog zover zien te krijgen dat ze de bloopers ook online zet, want daaraan zie je pas echt hoe grappig en ad rem ze is! Naast haar vlogtaak zorgt Karin ervoor dat al onze ledendiensten scherp en up-to-date blijven en begeleidt ze leden die diensten af willen nemen. Samen met Gerard beheert ze de Dibevo-websites en de social media-kanalen en onlangs is ze ook aangeschoven bij het organisatieteam van Dibevo-Vakbeurs/Dibevo University.

 


 

Alex Sitompoel


Alex Sitompoel

accountmanager Dibevo-Vakblad

Met zijn 25 jaar ervaring is Alex gepokt en gemazeld als het gaat om advertentie-acquisitie en het adviseren van klanten over exposure, effectieve informatieoverdracht en maximale aandacht. Samen met Janny laat hij leveranciers de meerwaarde van het Dibevo-Vakblad zien en de koppeling met online advertorials op de Dibevo-website en social media-kanalen. En met succes, want dankzij Alex’ inspanningen kunnen we het blad dikker maken en daardoor dus ook meer artikelen plaatsen en meer informatie geven. Ondertussen heeft Alex ook steeds meer feeling gekregen met de huisdierenbranche. Sterker nog: onlangs fluisterde hij nog dat het Dibevo-Vakblad toch eigenlijk wel een van de leukste bladen is waarvoor hij heeft gewerkt. We bedoelen maar!

 


 

Jessie Megens


Jessie Megens

beleidsmedewerker

Onze nieuwste aanwinst bij Dibevo heet Jessie Megens. Wat wij bij Dibevo meteen al leuk vonden was dat Jessie zich in haar sollicitatiebrief presenteerde als een ‘sociale, optimistische Dierkundig ingenieur met een licht Brabants accent’. Tel daar nog even de werkervaring bij op die deze in Utrecht wonende Brabantse op haar 25ste al heeft opgebouwd, en je snapt dat we haar graag in het team wilden! Jessie heeft een pittig takenpakket en houdt zich vooral bezig met beleidswerkzaamheden. Dat varieert van het beantwoorden van ledenvragen over personeel tot het monitoren van diergerelateerde onderwerpen die in de Tweede Kamer worden behandeld. Ook is zij het inhoudelijke middelpunt van alles rondom het Dierbaar-keurmerk en bewaakt zij het aspect dierenwelzijn in al onze uitingen. En met een beetje geluk krijg je dat vriendelijke Brabantse accent live te horen als je Dibevo belt...

 


 

Gerard Voshaar


Gerard Voshaar

communicatiespecialist & contentmanager

Gerard zegt van zichzelf dat hij het liefst op het kruispunt staat waar copywriting, marketing, vormgeving en technologie samenkomen. En laat dat nou net zijn taak zijn bij Dibevo. Hij bedenkt, ontwerpt en maakt alle uitingen waarmee Dibevo naar buiten treedt en meestal schrijft/bewerkt hij daar ook de teksten voor. Daarbij zorgt hij ervoor dat al die communicatie op het juiste moment op de juiste plek belandt: op de website, in de nieuwsbrief, op de social media-kanalen of gewoon op papier. Want dat laatste beklijft vaak het beste en dat is ook de reden dat hij veel energie steekt in de vormgeving en eindredactie van het Dibevo-Vakblad. Samen met Karin voorziet hij de Dibevo-websites van nieuws en informatie en is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Dibevo-Vakbeurs/Dibevo University.